Projectondersteuner opzetten Controlstatement

Projectondersteuner opzetten Controlstatement

 

Voor een gemeente in Friesland zoeken wij een professional die een belangrijke bijdrage kan leveren bij het verkrijgen van een In Control statement.

Opdracht

Voor ondersteuning bij het project om binnen de dienst Stadsontwikkeling en –beheer binnen enkele jaren tot een in controlstatement, inclusief onderliggend management controlsysteem, te komen, zoekt gemeente een persoon die hieraan een belangrijke bijdrage kan en wil leveren. De kandidaat dient beschikbaar te zijn voor zo´n 250-300 uren gedurende een periode van maximaal 5 maanden (november 2017-maart 2018), waarbij gerekend wordt op een inzet van gemiddeld zo’n 24-32 uren per week, gelijkmatig verspreid over de inhuurperiode. (NB: het totaal aantal uren is afhankelijk van het overeen te komen uurtarief en de uren per week)

Verantwoordelijkheden

Kandidaat moet in staat zijn procesbeschrijvingen (AO/IB) op te stellen, richtlijnen en rapportages te ontwikkelen, mee te denken over procesinrichting, en eventueel interne controles uit te voeren. Hiervoor is kennis van gemeentelijke financiën en werkwijzen een pré, maar niet persé vereist. Belangrijk is vooral begrip van administratieve organisatie/interne beheersing en management control en daarnaast het met energie kunnen werken aan de doelstelling van het project, waarbij het belangrijk is management en medewerkers van de dienst hierin mee te nemen en te overtuigen.

Kandidaat omschrijving

De ideale kandidaat:

  • HBO werk- en denkniveau is vereist, WO werk- en denkniveau is een pré
  • Tenminste meer dan 3 jaar ervaring met financiën, interne controle en/of AO/IB, eventueel vanuit een adviesrol.
  • Meerjarige werkervaring bij een overheidsinstelling, dan wel een gemeente is geen eis, maar wel een pré
  • Beschikken over diepgaande kennis van en ervaring met gemeentelijke financiën en verslaggevingsstelsel (BBV) is een pré

Vereiste competenties:

  • Procesmatig denken
  • Mondelinge en schriftelijke communicatie
  • Overtuigingskracht
  • Samenwerken

Referenties zijn vereist.

Wij bieden:

  • Mogelijkheid om via het arbeidshuis gedetacheerd te worden voor de duur van het project, waarbij ZZP mogelijk is.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan met een cv (max 5 pagina’s a4) en een enthousiaste motivatiebrief uiterlijk op vrijdag 27 oktober. Zonder een goede motivatiebrief kunnen wij de sollicitatie niet in behandeling nemen. Voor vragen mail naar: info@arbeidshuis.nl Je kunt ook contact opnemen met Paul Gengler van het Arbeidshuis: 06-27303098

About the author

arbeidshuis administrator