Loopbaanonderzoek

Beroepskeuze onderzoek

Een beroepskeuze onderzoek biedt uitkomst voor mensen die zichzelf afvragen wat voor soort werk bij hen past, waar je plezier uit haalt, wat mogelijk is en wat haalbaar is. Hoe beter je deze vragen kunt beantwoorden, des te gerichter je vervolgens kunt zoeken naar een passende baan, opleiding of studie.

Een beroepskeuzeonderzoek via het Arbeidshuis helpt je om zelfinzicht te krijgen. Aan de hand van een gedegen en persoonlijke assessment, bestaande uit betrouwbare en gevalideerde testen op het gebied van persoonlijkheid, competenties, werkwaarden en interesses, bieden wij een passend ontwikkelperspectief.

Assessment

Het Arbeidshuis biedt betrouwbare en gevalideerde assessments op het gebied van persoonlijkheid, competenties, werkwaarden en interesses. Deze testen kunnen helpen om beter richting te geven aan uw loopbaan. De verschillende testen geven u inzicht in uw sterke punten, maar brengen ook ontwikkelpunten aan het licht die u kunnen helpen om in uw functie succesvol te zijn en te blijven. Een assessment kan bijvoorbeeld ook voorkomen dat je een start maakt in een functie die niet bij je past.

Op basis van het persoonlijke assessment wordt een uitgebreide en objectieve rapportage opgesteld bestaande uit de volgende hoofdstukken:

1. Wie ben ik?
2. Wat wil ik?
3. Wat kan ik?
4. Competentieanalyse
5. Ontwikkelsuggesties

De rapportage wordt afgesloten met passende reflectievragen. Het adequaat kunnen inschatten van uw mogelijkheden is namelijk de basis om effectief te kunnen handelen en uzelf te kunnen ontwikkelen. Samen komen we uiteindelijk tot resultaat, met concrete ontwikkelsuggesties voor vervolgstappen. We vinden werk dat bij jou past, op een voor jou juiste plek, op een manier waarbij jij goed kunt functioneren en waarbij je voldoening en plezier uit je werk kunt halen.